Pressmeddelanden

Pressmeddelande 20170508

Historiskt utdelande av stipendium!

Lördag 13 maj kl 11.30 kommer Hannah Lagerström tilldelas Maj-Britt och Börje Ströms stipendium i Betelkyrkan, Örebro. Det är första gången någonsin som detta stipendium utdelas. Stipendiet är på 5000 kr i form av extra lektionstid vid Betelkyrkans musikskola. Hannah kommer spela ett pianostycke i samband med stipendieutdelningen.

Hannah Lagerström är elev vid Betelkyrkans musikskola sedan 2009. Med ett positivt sinnelag och en stor kärlek till pianot har hon utvecklats mycket sedan starten. Med hjälp av detta stipendium hoppas Betelkyrkans musikskola få fortsätta vara till hjälp i Hannas vidare utveckling.

– Det är med stor glädje vi delar ut detta stipendium. Det känns verkligen fint att en enig lärarkår valde ut Hannah Lagerström som vår första stipendiat, säger Mats-Olof Liljegren, rektor vid Betelkyrkans musikskola.

– Det var Maj-Britt och Börje Ström som startade Betelkyrkans musikskola 1980. Alltsedan dess har tusentals barn fått lära sig spela klassisk musik via den världsomspännande Suzukimetoden i Betelkyrkan. Nu kan vi dessutom stötta elever via den nya stipendiefonden, som är öppen för gåvor, fortsätter Mats-Olof Liljegren

– Börje Ström kommer själv att vara med och tillsammans med mig dela ut stipendiet. Det blir alltid extra festligt när Börje kommer. Jag tror också det nästan krävs två rektorer för detta hedersuppdrag och jag hoppas vi kan fortsätta dela ut Maj-Britt och Börje Ströms stipendium i många år framöver, avslutar Mats-Olof Liljegren.

Maj-Britt och Börje Ströms stipendiefond ska användas som stöd och uppmuntran till instrumentalelever i musikskolan. Medlen ska bidra till en långsiktig kompetenshöjning hos enskilda elever, till stimulans för fortsatta studier och för utåtriktad verksamhet till förmån för musikskolan.
 


Pressmeddelande 20140811

I en kreativ miljö skapas nya verksamheter

Betelkyrkans musikskola har sedan 1980 bedrivit musikundervisning enligt suzukimetoden i Örebro. Det innebär att barn från 5-årsåldern kan lära sig spela cello, harpa, tvärflöjt, piano och violin.

För att ge en grund inför instrumentalundervisningen har musikskolan infört musiklekis och småbarnsmusik där barn så unga som från 2 månader kan vara med.

Barnkörer har också länge funnits i musikskolans regi och för ett antal år sedan startade en pop- och rockskola med både kill- och tjejgrupper.

Men det räcker inte!

Med fantastiska lärare kommer idéer och med dem nya verksamheter. Bland annat har musikskolan under senaste året startat upp föreställningar med Snäckan och Klaffen för barn i förskoleåldern. Och till hösten 2014 startar vi gitarrundervisning.

– Det är en stor förmån att få arbeta som rektor med ett så kreativt lärargäng. Det råder aldrig brist på idéer och lärarna brinner för barnkultur och att göra det absolut bästa de kan för barn i Örebro, säger rektor Mats-Olof Liljegren.

– Under de senaste åren har vi lanserat något nytt varje hösttermin och i år blir det alltså gitarrundervisning som är det nya. Gitarrundervisningen kommer att bedrivas i grupper om fem elever och kommer inte vara enligt suzukimetoden. Undervinsingen blir mer lik en traditionell studiecirkel men med den skillnaden att den börjar redan från nio års ålder, fortsätter Mats-Olof.

– Vecka 35 startar musikskolan höstterminen och det går bra att anmäla sig ända fram till dess. Hos oss får alla barn som vi kan ta emot utveckla sin musikalitet. Jag känner mig oerhört trygg med vad vi levererar tack vare våra så fantastiska lärare! avslutar Mats-Olof Liljegren.

För mer information kontakta Mats-Olof Liljegren - Rektor - 
070 360 19 19


Pressmeddelande

Lördag 17 maj kl 19.00 - Konsert med damkören Gott & Blandat

Damkören Gott & Blandat från Betelkyrkans musikskola ger på lördag en underhållande konsert i Betelkyrkan. Kören, med 25 medlemmar sjunger en blandad repertoar med allt från sakral musik via ABBA till Ace Wilder.

Kören kompas av Daniel Fält piano, Mats Öhlund bas samt Svante Ingberg på slagverk. Dirigent är Mats-Olof Liljegren.

– Det är för långt mellan onsdagarna då vi träffas för att sjunga. Kören Gott & Blandat är som en hälsokur eller snarare hälsokör för man blir så glad av att vara med. Detta återspeglar sig i våra konserter. Det ska vara roligt att lyssna på oss, säger Mats-Olof Liljegren rektor och körledare vid Betelkyrkans musikskola.

Pressmeddelande

Musikcafé med 65 elever lördag 17 maj kl 10-13

65 elever med lärare från Betelkyrkans musikskola framträder vid ett musikcafé i Centrumgården under lördag förmiddag. Det blir framträdande av solister, ensembler och orkester under de timmar caféet håller öppet. 

Betelkyrkans musikskola undervisar enligt den världsomspännande suzukimetoden. En metod där man börjar som väldigt liten. De yngsta instrumentaleleverna är knappt fyra år.

– Våra musikcaféer har blivit stora succéer och det ska bli riktigt kul att få vara med på lördag igen. Alla som deltar, både elever och lärare tycker det här är ett festligt sätt att avsluta vårterminen på, avslutar Mats-Olof Liljegren.

Det är genom ett samarbete mellan musikskola, kyrka och föräldrar som caféet kommer till.

– Föräldrar och församling ställer upp och bakar och säljer fika till förmån för musikskolans verksamhet. Det är ett fint samarbete som jag väldigt glad och tacksam över, säger rektor Mats-Olof Liljegren.

 

Pressmeddelande

Premiär för sportlovsMYSik - en sportlovsaktivitet i Betelkyrkans musikskola

Det är karaktärer Snäckan och Klaffen från Betelkyrkans musikskola som på måndag bjuder in till en show där alla blir delaktiga. Under föreställningen är barnen med och sjunger och spelar och dansar. Här får man uppleva musiken med alla sinnen i en fartfylld föreställning. Eftersom det är sportlov är det givna temat kroppen.
 
– Det är väldigt roligt att vi nu för första gången i musikskolans historia kan erbjuda en sportlovsaktivitet. Vi gör detta på prov nu på måndag men om det faller väl ut är vi inte främmande för att återkomma med fler aktiviteter nästa år, säger Mats-Olof Liljegren - rektor för Betelkyrkans musikskola.
 
Snäckan och Klaffen är två lekfulla karaktärer som spelas av Sofia Medin och Ingrid Ekman. De är högskoleutbildade musiklärare och musiker och de lotsar barnen genom föreställningen. Snäckan och Klaffen har funnits i ett år och gjort stor succé med utsålda föreställningar.
 
Varje föreställning är tematiskt uppbyggd och nu till sportlovet gör de en specialföreställning med kroppen som tema. Hur känns det i kroppen? Vi kan gå, hoppa, smyga och sova. Vi känner med fingrarna, lyssnar med öronen och sjunger med rösten. Det där med känslor hör ju också kroppen till, när vi är glada och när vi är ledsna. Och så kommer doktorn förbi, lyssnar att hjärtat slår dunk dunk. Men var sitter egentligen hjärtat?
 
För mer information kontakta
Mats-Olof Liljegren - Rektor - Betelkyrkans musikskola
070 360 19 19
mats-olof@betelkyrkan.se
http://musikskola.betelkyrkan.se
 
Pressmeddelande

Konsert till stöd för Toleransveckan

Torsdag kväll 14 novmeber kl 18.30 ger Betelkyrkans musikskola en konsert till stöd för Toleransveckan som pågår i Örebro denna vecka. Medverkande är instrumentalelever från suzukiundervisning, grupper från pop- & rockskolan samt ungdomskören EQ Gospel.

Mats-Olof Liljegren, rektor för musikskolan talar och Gunnel Sjöberg dirigerar EQ Gospel. Silvia Östersjö har skrivit arrangemang samt leder stråkensemblen som spelar både själv och tillsammans med pop - & rockeleverna.

EQ Gospel kompas av Daniel Israelsson piano, Mikael Olausson bas, Kristoffer Sjöberg trummor.

För mer information kontakta
Mats-Olof Liljegren - Rektor Betelkyrkans musikskola

070 360 19 19 mats-olof@betelkyrkan.se


Pressmeddelande

Betelkyrkans musikskola anställer riksspelman!

Karin Norberg blev riksspelman under sommaren. Till hösten börjar hon undervisa i folkmusik vid Betelkyrkans musikskola.

- Vi har en lång tradition av folkmusik i musikskolan och nu stärker vi den ytterligare genom att Karin Norberg kommer till oss, säger rektor Mats-Olof Liljegren.

Karin Norberg kommer primärt ta hand om musikskolans folkmusikgrupp. Musikskolan upplever en stark expansion just nu och det är troligt att Karin även kommer att ha ett antal fiolelever till hösten.

Betelkyrkans musikskola är ett barnmusikcentrum som har en omfattande verksamhet. Under 2012 mötte musiklärarna 890 barn. Verksamheten bedrivs främst i Betelkyrkan vid Våghustorget i Örebro med babysång, småbarnsmusik, musiklekis, barnkör, pop- och rockskola, folkmusikgrupp, damkör och så instrumentalundervisning enligt suzukimetoden. Förutom att vara i Betelkyrkans lokaler finns musikskolan även på familjecentralerna runt om i Örebro i Haga- och Betaniakyrkan samt i Närkes Kil.

För mer information kontakta
Mats-Olof Liljegren - Rektor Betelkyrkans musikskola

070 360 19 19 mats-olof@betelkyrkan.se


Betelkyrkans musikskola startar samarbete med Hagakyrkan

Häromdagen kunde vi berätta om ett nytt samarbete med Betaniakyrkan i Örebro. Nu är det klart att Betelkyrkans musikskola även inleder samarbete med Hagakyrkan på väster. Tillsammans erbjuder Betelkyrkans musikskola och Hagakyrkan babysång samt musikupplevelser för barn och vuxna från och med höstterminen 2013.
 
— Det är mycket glädjande att vi kan hjälpas åt så fler barn i Örebro får möjlighet att delta i vår professionella verksamhet, säger rektor Mats-Olof Liljegren.

— Småbarnsmusiken i Betelkyrkan vid Våghustorget fortsätter som vanligt, men vi både underlättar för barnfamiljerna och bidrar till mindre miljöpåverkarn genom att finnas ute i stadsdelarna där barnen bor med sina föräldrar. Många barnfamiljer i området har redan träffat oss genom att vi finns på familjecentralen i Oxhagen, fortsätter Mats-Olof Liljegren.


Betelkyrkans musikskola är ett barnmusikcentrum som har en omfattande verksamhet. Under 2012 mötte musiklärarna 890 barn. Verksamheten bedrivs främst i Betelkyrkan vid Våghustorget i Örebro med babysång, småbarnsmusik, musiklekis, barnkör, pop- och rockskola, folkmusikgrupp, damkör och så instrumentalundervisning enligt suzukimetoden. Förutom att vara i Betelkyrkans lokaler finns musikskolan även på familjecentralerna runt om i Örebro samt i Närkes Kil.

— Just nu expanderar musikskolan och att få med Hagakyrkan i ett samarbete känns väldigt bra. Nu finns vi på norr i Betaniakyrkan och på väster i Hagakyrkan, avslutar Mats-Olof Liljegren

För mer information kontakta
Mats-Olof Liljegren - Rektor Betelkyrkans musikskola

070 360 19 19 mats-olof@betelkyrkan.se


Pressmeddelande 2013-05-21

Betelkyrkans musikskola utökar i Betaniakyrkan

Till hösten erbjuder Betelkyrkans musikskola babysång samt musikupplevelser för barn och vuxna i samarbete med Betaniakyrkan på Venavägen 21 i norra Örebro.

— Vi ser att vi kan göra det lättare för barnen och föräldrarna om vi flyttar ut vår verksamhet närmare där barnen bor. Vi vill också gärna samarbeta med andra kyrkor och organisationer som verkar lokalt, säger rektor Mats-Olof Liljegren.

— Jag är glad över att Betaniakyrkan vill samarbeta med oss om detta och vi kommer göra väldigt fin verksamhet för barnen i Betaniakyrkan. Vi bedriver redan den här typen av verksamhet i Närkes Kil men då helt i egen regi.

Betelkyrkans musikskola är ett barnmusikcentrum som har en omfattande verksamhet. Under 2012 mötte musiklärarna 890 barn. Verksamheten bedrivs främst i Betelkyrkan vid Våghustorget i Örebro med babysång, småbarnsmusik, musiklekis, barnkör, pop- och rockskola, folkmusikgrupp, damkör och så instrumentalundervinsning enligt suzukimetoden. Förutom Betelkyrkans lokaler finns musikskolan på familjecentralerna runt om i Örebro samt i Närkes Kil.

— Nu tar vi nästa steg i vår expansion och vi gör det i samarbete med Betaniakyrkan. Det känns väldigt roligt, avslutar Mats-Olof Liiljegren

För mer information kontakta
Mats-Olof Liljegren - Rektor
070 360 19 19


 

PRESSMEDDELANDE 20130514

Ny lärare i Betelkyrkans musikskola

Till höstterminen kommer Alexandra Berving Wassén att arbeta som pianopedagog vid Betelkyrkans musikskola. Alexandra Berving Wassén är utbildad vid Örebro musikhögskola samt att hon studerat piano vid Sibelius-Akademin i Finland.

Betelkyrkans musikskola arbetar enligt suzukimetoden med instrumentalelever från fyra års ålder. Instrumentalundervisning bedrivs på fem olika instrument, fiol, piano, cello, tvärflöjt samt harpa.

- Alexandra Berving Wassén passar bra in i musikskolans verksamhet och är inte okänd för oss i musikskolan då hon har egna barn som spelar i musikskolan. Jag är mycket glad att kunna hälsa Alexandra välkommen till Betelkyrkans musikskola, säger rektor Mats-Olof Liljegren.

För mer information kontakta:
Mats-Olof Liljegren - Rektor
Tel. 070 360 19 19 


PRESSMEDDELANDE 20130415

Sverigepremiär - Örebro får som första stad i Sverige harpundervisning enligt suzukimetoden!

Till hösten utökar Betelkyrkans musikskola suzukiundervisningen med harpa som första suzukiskola i Sverige och Norden.

Harpundervisningen är en del i den expansiva utveckling musikskolan upplever just nu. Flera verksamhetsgrenar har kommit till under senaste året som till exempel de mycket uppskattade barnföreställningarna fredagsMYSik.

Jennie Åbrink, harpist med hela Sverige som arbetsfält blir lärare. Harpundervisning enligt suzukimetoden är ovanligt i Europa och finns bara i Italien, Spanien och Frankrike, och från och med hösten i Örebro, Sverige.


- Vi undervisar i dag på fiol, cello, tvärflöjt och piano och utvidgar nu med harpa. Det finns ingen annan suzukiskola i Sverige som erbjuder harpa så vi bryter ny mark, säger musikskolechef Mats-Olof Liljegren.
- Undervisningen startar från fyra års ålder efter samråd med lärare. Harpa, liksom övriga instrument skaffar man själv till sitt barn och vi har bra kontakter för att hjälpa till med det, säger Mats-Olof Liljegren.
- Jag har egna elever som åker från Örebro till Askersund där jag bor för sina lektioner. Nu kan de snart åka till Centrumgården mitt i Örebro i stället. Det blir toppen, säger harpist och lärare Jennie Åbrink.
- Vi vill arbeta med hög kvalité i vår undervisning och flera av våra lärare har nivåutbildning i suzukimetoden, även Jennie är suzukipedagog säger Mats-Olof Liljegren och avslutar:
- Det är ett härligt lärarlag som förutom sin undervisning i musikskolan spelar och sjunger i många olika sammanhang runt om i Sverige. Kom och träffa oss den 20 april då vi har prova-på-dag!


För mer information kontakta
Mats-Olof Liljegren - 070 3601919

 


PRESSMEDDELANDE 20121214

Från och med 14 december 2012 har Betelkyrkans musikskola gått över till digitala utskick av kallelser.

— Vi vill vara med och spara både på miljön och ekonomin och tycker nu att tiden är mogen för att gå från papper till digitala utskick, säger musikskolechef Mats-Olof Liljegren.

Det innebär att det utskick som görs vid terminsstart nu ersätts med ett digitalt brev.

För att administrationen ska fungera krävs det att musikskolan har aktuella e-postadresser. Är du osäker på om din adress är rätt eller om du ändrat adress kan du mejla dina uppgifter till: musikskola@betelkyrkan.se

Till de som saknar e-postadress kommer vanliga brev att skickas.


 

PRESSMEDDELANDE 20121113

På lördag 17 november kommer flöjtisten och världsartisten Göran Marcusson till Betelkyrkans musikskola för att under en heldag öva med 75 barn i musikskolan. På eftermiddagen blir det konsert tillsammans med pianisten Albena Zaharieva.

— Det är så roligt att spela med barn som är i början på sitt musicerande. Jag ser fram mot både att få repetera med barnen och att få ge en konsert med dem säger Göran Marcusson.

Marcusson har vunnit många internationella priser för sitt fantastiska flöjtspel och har förutom silverflöjten en flöjt i ren kristall samt en i rent guld!

— Jag är otroligt glad för att vi lyckats få hit en världsartist som Göran. Det kommer att ge mycket till både publik och medverkande barn som får spela tillsammans med en sådan virtuos, avslutar musikskolechefen Mats-Olof Liljegren.

För mer information:
Mats-Olof Liljegren
070 360 19 19


Pressmeddelande

65 barn från Betelkyrkans musikskola bjuder på lördag in till musikcafé i Centrumgården. Barnen kommer att bjuda på både körsång, solister och ensembler i olika former under ledning av musikskolans lärare. Musikskolan undervisar på fiol, cello, piano och flöjt enligt den världsomspännande suzukimetoden. Föräldrar har bakat gott fikabröd och intäkter från försäljningen går direkt till musikskolans verksamhet.

— Vi värmer upp med ett musikcafé inför höstens stora begivenhet, konserten den 17 november med världsflöjtisten Göran Marcusson, säger musikskolechef Mats-Olof Liljegren samtidigt som han bjuder in till musikcaféet.

För mer information:
Mats-Olof Liljegren
070 360 19 19