Föräldraföreningen

Brev från föräldraföreningen i Betelkyrkans musikskola

Hej! - Nu är vi igång!

Kort rapport från första mötet med den nystartade föräldraföreningen.
Det fanns framförallt intresse för att skapa fler speltillfällen, såsom speldagar och läger. Ett utmärkt sätt att öka barnens intresse för att spela. Vi diskuterade även hur vi föräldrar kan finnas till för att underlätta planering och genomförande av de konserter och avslutningar som ligger under musikskolans egen planering.

Det finns redan nu ett par arrangemang som vi i föräldraföreningen kan engagera oss i.

Musikcafé på Valborgsmässoafton - här planerar musikskolan för all musik och många elever kommer att få spela. Det behövs dock stöd i form av fikabröd, fikaförsäljning och lite annat praktiskt. Rektor Mats-Olof Liljegren återkommer med mer exakt vad som behövs lite längre fram men räkna med att insatser behövs! Ju fler vi är desto bättre. Fikaförsäljning är istället för entré så musikskolan kan täcka sina kostnader.

Speltillfälle för suzukiviolinelever med Washington Pereira från Brasilien
Se extra inbjudan till detta tillfälle att få möjlighet till extra grupplektioner med Washington Pereira. Han har tre nivåer i sin Suzukiutbildning och är här på tillfälligt besök. Washington talar portugisiska och bra engelska och pyttelite svenska.

Från oss föräldrar behövs några som är värdar och som kanske översätter. Rektor Mats-Olof Liljegren kommer och introducerar Washington som sedan tar över under det 45 minuter långa lektionspasset. Mer info i separat inbjudan.

Ja, nu är föräldraföreningen verkligen igång och vi vill gärna att fler blir med. Vi planerar för nytt ett möte där vi hoppas fler föräldrar har möjlighet att delta. Då kan vi diskutera vidare i vilket format vi föräldrar väljer att ge stöd och inspiration. Återkommer om datum.

Robar Gadan - Initiativtagare till nya föräldraföreningen

Om musikskolan och organisation av föräldraföreningen

Det är många ideella krafter som arbetar för att eleverna ska kunna komma till Betelkyrkans musikskola. Styrelsemedlemmar för musikskolan arbetar med detta viktiga uppdrag helt ideellt. Församlingsmedlemmar ställer upp vid servering två gånger om året. All städning sker också av ideella krafter. Det är väldigt bra med all denna hjälp som också hjälper oss att hålla nere våra kostnader.

Musikskolan drivs helt utan vinstsyfte och ca 50% av intäkterna kommer via kommunalt stöd, bidrag från Betelkyrkan, sponsorer och privata givare. Resten måste vi ta ut som elevavgifter. Det är väldigt bra med alla bidrag och alla sponsorer till musikskolan. Men vi kan ha missat några källor till intäkter. Har du en bra idé till det så återkom gärna! Alla sätt som kan hålla nere våra avgifter är bra.

Vi talade om hur vi skulle organisera oss på bästa sätt. Det kändes bara onödigt med att formalisera den nya föräldraföreningen för mycket. Därför föreslog Daniel Eriksson att föräldraföreningen skulle vara ett utskott till den redan existerande styrelsen för musikskolan. Det förenklar mycket och ger mer energi att arbeta med det som direkt berör barnen. Jag är mycket positiv till detta och har förankrat detta med styrelsen.

För att ytterligare förenkla kommer jag att förmedla de utskick föräldraföreningen vill göra, i alla fall inledningsvis.

Hoppas det är ok för er alla!

Med vänlig hälsning, Mats-Olof Liljegren - Rektor Betelkyrkans musikskola

Ps. Violinelever - missa inte speltillfället med Washington Pereira! Ds.